KOULUTUS


Rakennetaan rauhaa!

Tervetuloa Uskonnonopetus.fi:n, Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ja Rauhankasvatusinstituutin järjestämään maksuttomaan verkkokoulutukseen 20.9.2022! 

Rakennetaan rauhaa! Muutosta luova toivo opetuksessa ja kasvatuksessa 

Samansisältöinen koulutusiltapäivä verkossa ti 20.9., to 6.10 ja ke 19.10. klo 12.30 – 16 

Miten koulussa, oppilaitoksessa tai päiväkodissa jokainen voisi tulla kohdatuksi kokonaisena ja hyväksytyksi omana itsenään? Mikä rooli katsomuksilla on luotaessa yhdessä pohjaa rauhalle? Tule mukaan syventymään näihin kysymyksiin yhdessä! Koulutuksessa tarkastellaan opetuksen ja kasvatuksen mahdollisuuksia muutosta luovan toivon tuottamiseen kuulemalla erilaisia asiantuntijanäkökulmia sekä hyödyntämällä erilaisia työtapoja. 

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Vetäjinä toimivat Uskonnonopetus.fi:n sekä Rauhankasvatusinstituutin kouluttajat. Koulutuksessa ääneen pääsevät lisäksi myös lapsuuden, nuoruuden ja kasvatuksen tutkijat rauhan ja toivon teemoista. 

Oppijan katsomuksellisen ulottuvuuden huomioiminen on välttämätöntä rauhan edellytysten rakentamisessa, mutta pedagogisesti tämä on joskus haastavaa. Koulutuksessa hyödynnetyt työtavat ja materiaalit onkin suunniteltu käytännönläheisiksi, oppijoiden toimijuutta vahvistaviksi. Koulutuksessa jaettavat maksuttomat materiaalit on helppo ottaa käyttöön esimerkiksi katsomus- ja rauhankasvatuksessa eri ikäisten oppijoiden kanssa.  

Koulutus järjestetään Zoom-verkkoalustalla. 

Ohjelma: 

12.30 Aloitussanat 
12.35 Koulutuksen ensimmäinen osio 
14.15 Tauko 
14.30 Koulutuksen toinen osio 
16.00 Päätös  

Koulutus on osallistujille maksuton, koulutuksesta ei tehdä tallennetta. Koulutus järjestetään osana kasvattajille suunnattua Dialogitaitajat -kampanjaa, jota koordinoi Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry.

Ilmoittaudu mukaan

TUTUSTU TEEMOIHIMME:

Tutki tilaa
Kerro minulle tarina
Lue kuvaa
Katsomustietoinen
Dialogitaitaja
Erilaista ussaa