BLOGI


Kyselyitä, sanapilviä ja äänestyksiä – ovatko nämä jo sinulle tuttuja?

Katsomusaineiden oppitunneilla voi hyödyntää monenlaisia kyselyitä, sanapilviä ja äänestyksiä. Niiden etu on on se, että jokainen pääsee osallistumaan – eivät ainoastaan nopeimmat tai rohkeimmat. Monet kyselyistä voi teettää anonyymeinä, joten oppilas tai opiskelija voi ottaa kantaa sellaisiinkin kysymyksiin, joihin ei muuten haluaisi vastata. Kahoot! on monien kestosuosikki, mutta ovatko nämä seuraavat sinulle tuttuja?

SurveyMonkey

Surveymonkeyllä voi luoda monenlaisia äänestyksiä, visoja ja kyselyitä. Palvelu on helppokäyttöinen ja perustoiminnot maksuttomia. Uusin ominaisuus on tekoälyllä toimiva avustaja, joka luo kyselyn antamiesi taustatietojen perusteella.

Answergarden

Answergarden on jo pidempään käytössä ollut palvelu. Se on nopea ja yksinkertainen työkalu sanapilven rakentamiseen. Kilkkaa sivulla näkyvää +merkkiä, esitä kysymyksesi, paina ”create” ja jaa kyselyn tunnus oppilaillesi.

Directpoll

Directpoll on maksuton ja siihen voi osallistua 500 vastaajaa. Luo kysely ja kerro sähköpostiosoitteesi. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi vastauslinkin jaettavaksi sekä hallinnointia ja tuloksia varten erilliset linkit.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Directpoll.jpg

Mentimeter

Mentimeterin avulla on helppo luoda erilaisia kyselyitä. Kätevä perusominaisuus on kyselystä automaattisesti muodostuva QR-koodi, jonka avulla kyselyyn on helppo liittyä.

Mitä sovelluksia ja sivustoja olet käyttänyt viime aikoina?